البيتـــــــــــزا
مقادير العجينه:
4 اكواب طحين + كوب حليب بودر +1 و3\4 كوب ماي دافي +1 م طعام خميره+1م صغيره ملح+1 م صغيره سكر + 3\4 كوب زيت
للصوص :
5 حبات طماط مفرومه +2م طعام كاتشب +2 م طعام صلصه طماط+ ملح + ريت + 1 م صغيره زعتر خام
التزين:
اخذ
بصله واقطعها شرائح واقليها في الزيت حتي يذبل البصل ( لا تحمرون البصل بس
يذبل)+ فلفل البار مقطع شرائح طوليه (نفس طريقه البصل يتقلي)+ زيتون اسود
واخضر +جبن مبشور +نقانق مقطعه شرائح
الطريقه :
1\ نضع
جميع مقادير العجينه في العجانه الكهربائيه ويلخط حتي تتكون لنا عجينه طريه
وكروويه ونتركها لمده ساعه ونص لترتاح وبهدها نقطها علي الحجم اللي نبيه
2\لعمل
الصوص : نضع القليل من الزيت في المقلاه علي النار ونضع الطماطم المفروم
ونتركه حتي يذوب الطماط وبعد نضع الملح والصلصة الطماط والكاتشب (واللي يحب
الفلفل يحط)ونضع فوقه زعتر خام (موجود في الجمعيات في غرشه ) لان يعطي نكه
حلوه وريحه
3\ ندهن العجينه بالصوص ونضع النقانق واليصل والفلفل البار والزيتون والجبن وندخله الفرن حتي يحمر الجزء اللي يحت ويحمر فوق
ملاحظات :
1- هذي العجينه تصلح حق كل الفطائر
2-
نعرف ان العجينه زينه وحلوه لما نشوف العجانه تخلط العجين وتخلي الطاسه
نظيفه يعني ما تترك اثر للعجين ولا الطحين علي جوانب الطاسه
3\ يمكن نستبدل الحليب بعلبة روب او لبن
==================================
الحلــــــــــــــــو
كيكه الببسي
المقادير :
كيكة اسفنجيه جاهزه (آر كيك)+ 2 علبة قيمر + 3 حبات جبن كيري +ربع كوب حليب سائل+ نص كوب ببسي +2 كيس عسل الكريم كراميل
الطريقه :
1\ نقطع الكيك الي شرائح ونصفه في صينيه البايركس
2\ نضع في خلاط العصير الدريم ويب والجبن والقيمر والحليب ونخلظه ونصبه فوق الكيك ونضعه في الثلاجه حتي يجمد
3\
نضع العسل والببسي في اناء علي النار لمده اقل من 5 دقايق ونرفعه مع
التقليب المستمر حتي يثقل شوي ونصبه بحذر فوق الطبق ونتركه في الثلاجه.
منقول